Secours en Milieux Souterrains

Voorstelling

In ons handboek "Secours en Milieux Souterrains" (Reddingen in ondergronds milieu) komen al onze werkmethodes en technieken aan bod. Het is te verkrijgen bij het Maison de la Spéléologie (Avenue Arthur Procès, 5, 5000 - Namen) voor de prijs van 20 € (+ 6 € port).

Het is meer dan een gewone technische bundel. De bijzondere context waarin de technieken worden toegepast en de gebruikslogica van iedere techniek worden verklaard. De specifieke organisatorische aspecten van reddingen in grotten worden uitgewerkt evenals de basisprincipes van slachtofferhulp, brancardagetechnieken, touwmanoeuvers, ondergrondse communicatietechnieken, reddingsacties met inzet van sifonduikers of waarbij stuttechnieken vereist zijn… Iedere techniek wordt binnen zijn context behandeld, beschreven en verduidelijkt aan de hand van tekeningen of foto’s

Het voorwoord is van Christian Dodelin (SSF, voorzitter Spéléo-Secours van de Europese Vereniging van Speleologen), het handboek telt 148 pagina’s (zwart-wit offsetdruk op 100g papier). Er zijn 230 illustraties zoals foto’s, tekeningen en schema’s. Op het einde van het boek kan men dankzij een tweetalige verklarende woordenlijst snel de gezochte informatie vinden. De kartonnen kaft is in vierkleurendruk. Het boek heeft een rechte gekleefde en met linnen draden ingebonden rug (zeer stevig).

Addenda

Onze praktijken worden voortdurend herzien en verbeterd, om bij te blijven zijn er de addenda :